De paus, de arts en het ongeboren kind

Paus Benedictus houdt er een paar vreemde meningen op na als het aankomt op babies. Hij die door zijn orgaan slechts pist heeft zich in het recente verleden ferm uitgesproken tegen medische technieken als IVF, vruchtwaterpuncties en abortus. Volgens de paus zouden deze technieken het echtparen mogelijk maken om ‘designer babies’ te krijgen, Zijne heilige domheid heeft het zelfs over ‘subtiele eugenetische methoden’. Zelden heeft iemand publiekelijk zoveel onkunde tentoongespreid als de paus in deze.

Artsen kunnen met IVF een eicel met een zaadcel laten versmelten en het resultaat terugplaatsen in de baarmoeder. Ze kunnen met vruchtwaterpuncties bepalen of een foetus bepaalde genetische gebreken heeft en ze kunnen een zwangerschap afbreken. Maar daar is echt alles mee gezegd. Het is volstrekt absoluut compleet volslagen totaal onmogelijk om met behulp van IVF, vruchtwaterpuncties en abortus een meisjesbaby produceren met de intelligentie van Virginia Woolf, het uiterlijk van Marilyn Monroe en de stem van Cesaria Evora. Of een jongetje met het voetbaltalent van Messi, de stem van Placido Domingo en het uiterlijk van George Clooney.

Maar volgens de paus gaat het hier om ‘subtiele eugenetische methoden’. Kan iemand mij uitleggen wat er in vredesnaam subtiel is aan een abortus en hoe je een designerbaby krijgt door IVF?

Eugenetisch is het in geen geval. In het geval van een genetisch overdraagbare aandoening wordt de keuze voor abortus alleen aangeboden als de foetus de aandoening inderdaad heeft. Als de foetus drager is, maar de aandoening niet krijgt, dan wordt er niet geaborteerd. Het ‘slechte’ gen blijft dus in de populatie rondhangen en er is geen sprake van ‘eugenetische methoden’, subtiel of niet. Bij zwangerschappen op latere leeftijd wordt een genetische test aangeboden omdat dan de kans op Downs syndroom groter is. Dat is niet erfelijk, dus het aborteren van een foetus met Downs syndroom kan in dit geval ook met de beste wil van de wereld niet beschreven worden als ‘eugenetische methode’.

De paus is tegen IVF omdat kinderen alleen geboren dienen te worden in een traditioneel gezin. Alleen de fysieke liefde tussen een getrouwd heterosexueel stel kan een degelijke opvoeding garanderen, aldus de paus. Daarmee laat de paus zien dat hij geen enkel verstand heeft van opvoeden en geen medeleven kent met ongewenst kinderloze (echt)paren. Als je onvruchtbaar bent, dan doe je het maar zonder, ook al ben je katholiek en zou je zielsgraag kinderen krijgen.

Tot slot ligt de, uiterst moeilijke, beslissing om te aborteren uiteindelijk altijd bij de ouders. De paus zou dus ook de ouders die tot abortus besluiten moeten veroordelen, niet alleen de artsen of de medische technieken. Maar daar is Benedictus kennelijk te laf voor.

Kennelijk wordt de Roomskatholieke kerk, die het monopolie op de moraal meent te hebben, geleid door een domme, medogenloze, morele lafaard.

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Godsdienst en ander bijgeloof and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to De paus, de arts en het ongeboren kind

  1. Marleen says:

    Deze opinie is goud waard. Grondig en hartelijk mee eens. Ik praat er al een week over met vrienden en kennissen. Zijne heilige medogenloze Domheid heeft nu echt de limiet bereikt als dat niet al eerder het geval was.

  2. Glaswerk says:

    Meneer Opinie, aan uw woorden hoef ik dit keer niets toe te voegen!

  3. En dan zegt de paus dat de medici arrogant zijn. Ik herhaal, de PAUS beweert dat artsen arrogant zijn!

    • Ik weet het, ik weet het. Maar dat heb je met mensen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk, ze zien alleen de arrogantie van anderen. Zelf heb ik daar gelukkig geen last van 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s