Nog maar eens over de F1 en Zandvoort

Het is ineens nogal in de mode om een mening te hebben over de Formule 1 race in Zandvoort. Gewoonlijk loop ik zeven stappen achter, maar deze keer was ik de meute een paar dagen voor. En een meute is het wel zeg, heel opiniërend Nederland heeft ineens een mening over die race. En daar heb ik nu ook weer een mening over. En wel hierom.

Dat het circuit in Zandvoort, een project waar de pandjesprins financieel bij betrokken is, verkozen werd, boven Assen, terwijl daar al een prima circuit lag dat tegen minimale kosten en milieuschade kon worden aangepast, het interesseerde de columnisten niet.

Dat de verbouwing er werd doorgedrukt op grond van een 20 jaar oude milieuvergunning (toen de stikstofproblematiek nog niet speelde), het kon de opiniemakers niet boeien.

Dat het hele festijn als vier individuele evenementen wordt gedefinieerd om coronaregels te omzeilen, en dat er een tijdelijke camping bijgebouwd wordt ter grootte van een dorp met beperkte toiletvoorzieningen zodat niemand die anderhalvemeter kan naleven, geen opinieschrijver die er meer dan een halve minuut van wakker lag.

Dat de NS de rest van Nederland vier dagen laat fietsen, om extra treinen in te zetten voor Zandvoort, het was de toetsenbordridders in de grachtengordel om het even.

Maar dat de gefortuneerde pandjesprins artiesten tegen kostprijs en een VIP-ticket wilde laten optreden, dat is de jongens en meisjes met een mening in het verkeerde keelgat geschoten! Nu zijn de rapen gaar, en goed ook! Heel opiniërend Nederland buitelt over elkaar heen om een schroeiend stukkie te schrijven over Zandvoort. Ineens is Bernhards aanbod een voorbeeld van alles wat er mis is in Nederland. Plots is de F1 in Zandvoort een middelvinger van de rijken naar de rest van Nederland en geeft de F1 ons aanzien in proletenland.

Heel indrukwekkend. En fijn ook dat er eindelijk aandacht aan de misstanden rond de F1 in Zandvoort besteed wordt. Hoewel, het lijkt nog steeds vooral te gaan over het schamele aanbod aan een liedjeszanger, en niet over mogelijke belangenverstrengeling en mogelijk wanbestuur in Zandvoort. Daar is toch een kans gemist.

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s