Dat is lang geleden en een koekje van eigen deeg.

Ja inderdaad, lang geleden. Waarom? Geen idee, niks te melden, andere dingen te doen, druk, ongeïnspireerd, lui, van die dingen. Maar nu zit ik alweer twee maanden naar buiten te kijken of de COVID al voorbij is, dus tijd zat. En onderwerpen zijn er ook nog steeds genoeg.

Als eerste maar weer het koninklukke huis, altijd een bron van ergernis en vermaak. En wel het verjaardagscadeau van Máxima aan het Nederlandse volk.

Oudere lezers zullen zich nog herinneren dat er zeven jaar geleden een cadeau van het Nederlandse volk voor het toekomstige koninklukke paar moest worden geregeld. Dat werd geen mooi kunstwerk, geen dure automobiel, geen huwelijksreis, en ook geen zilveren tafelservies. Nee, het werd een ‘kroningslied’. Geschreven door het volk zelf, met een deuntje eronder van de goedkoopste componist die zich voor het karretje liet spannen. Het resultaat was dan ook bedroevend, maar dat kon het nieuwbakken koninklukke paar natuurlijk niet zeggen want ‘het volk had er haar ziel en zaligheid ingelegd’, in dat lied.

En nu, zo’n zeven jaar later neemt Máxima op magistrale wijze wraak door voor haar verjaardag het Nederlandse volk te verblijden met het koekjesrecept van haar moeder. Met recht een koekje van eigen deeg. Nooit zal de wraak zo zoet zijn geweest als dit jaar voor Máxima.

Chapeau!

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s