Woordentest

De internetpagina van de Volkskrant meldt vandaag dat je op het internet kunt testen hoe groot je wooordenschat is en dat de resultaten worden gebruikt voor onderzoek. Je krijgt 100 woorden voorgeschoteld uit een lijst van 50.000 bestaande en 20.000 niet bestaande woorden en van elk woord moet je aangeven of het wel of niet bestaat. Nu ben ik dol op dit soort testjes en doe ik graag mee aan onderzoek, dus ik heb onmiddelijk die pagina (www.woordentest.ugent.be) aangeklikt en meegedaan. Ik ben zelfs zo goed geweest om mijn persoonlijke gegevens juist in te voeren.

Het resultaat van twee testen (je mag zo vaak meedoen als je wilt): Ik heb geen niet bestaande woorden aangemerkt als wel bestaande woorden en van de bestaande woorden herken ik ongeveer 90%. Met deze score behoor ik, volgens de test, tot de absolute topgroep. Volgens mij betekent dit vooral dat andere Nederlanders kennelijk een belabberde woordenkennis hebben.

Of niet? Lezer, doe de test en laat me weten wat je score was!

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Woordentest

  1. Glaswerk says:

    Meneer Opinie, aangezien ik volgens dezelfde test ook tot de topgroep behoor – dat na slechts éénmaal de test te hebben uitgevoerd; ik doe ook graag aan zulke dingen mee, maar ben van nature lui – moet er nog zoiets als een supertopgroep zijn.

    Of de test kent slechts twee kwalificaties: tobgroep en topgroep ;- )

  2. Ik heb nog niet de moed of energie gevonden om eens met opzet een abominabele score neer te zetten omte zien wat voor commentaar je dan krijgt. Maar er zal wel een positieve draai aan gegeven zijn.

    Tobgroep, een nieuw woord voor de Dikke van Dale 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s