Het is de Islam, nee de EU, nee de Euro, nee het EMS, sukkel!

Volgens de verhalen had Bill Cinton de leuze It is de Economy Stupid op de spiegel in zijn badkamer geschreven om zichzelf eraan te herinneren dat de verkiezingsuitslag bepaald zou worden door de economie en wat hij daaraan ging doen. En niet door buitenlandse politiek, homohuwelijk, al dan niet gerookte joints etc. De leuze hield hem bij de les.

Onze eigen politieke ster heeft vermoedelijk ook een leuze op zijn spiegel geschreven. Twee jaar geleden was dat: “Het is de Islam, oh grote leider der PVV”. (Want Wilders zal zichzelf nooit sukkel noemen, ten eerste omdat hem alle zelfspot onbreekt en ten tweede omdat alle weldenkende mensen dat al doen.). Dat heeft Wilders een flinke verkiezingswinst opgeleverd en een positie als gedoger van het kabinet, met de daarbijbehorende invloed.

Kennelijk beviel dat succes Wilders wel, dus zijn nieuwe verkiezingscampagne is ook weer geconcentreerd op slechts een onderwerp: de verderfelijke Europese Unie. Kennelijk hoeven Henk en Ingrid zich geen zorgen meer te maken over de Islam, de multiculturele samenleving of de burka. Dat is wel een beetje gek, want Wilders heeft er met al zijn gedoog geen enkele wet doorheen gekregen die de Nederlandse cultuur zou beschermen tegen multiculti, moslims of burka’s. Zodra de coalitie was gevallen, zijn al die wetten teruggedraaid. Wel heeft hij een bezuiniging van 200 miljoen op cultuur gedoogd, iets waar o.a. zulke typisch Joods-Christelijke cultuuruitingen als klassieke muziek stevig van te lijden hebben.

Maar goed, Islam en Multiculti is niet meer interesant voor Wilders, op dat vlak heeft hij met het forceren van de coalitiebreuk een enorme politieke nederlaag geleden en daar heeft hij het natuurlijk liever niet over tijdens de verkiezingen. Dus moest er een nieuwe zondebok gevonden worden: de EU.

Want het gaat Wilders helemaal niet om de Islam of de EU, als hij maar een zondebok heeft die hij overal de schuld van kan geven. Op die manier is campagne-voeren lekker simpel en begrijpen Henk en Ingrid het ook. De stemmen stromen weer binnen en Geertje kan zijn kont weer op een kamerzetel parkeren in ruil voor een maandelijks bedrag van bijna 8000 euro.

Maar ik denk (en hoop) dat Henk en Ingrid dat zo onderhand ook wel door hebben. Ze zijn geen gekke Henkie, toch?

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Politiek en politici. Bookmark the permalink.

3 Responses to Het is de Islam, nee de EU, nee de Euro, nee het EMS, sukkel!

  1. Marjelle says:

    Bedoel je Bleker… šŸ˜‰

  2. Veel gekke dan Bleker komen de Henkies inderdaad niet. Maar ik denk niet dat hij op de PVV stemt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s