Schijnheilig is heilig genoeg

Het Vaticaan en de Roomse Kerk hebben het  moeilijk. De bank van het Vaticaan en de aanbestedingsprocedures voor werkzaamheden in Vaticaanstad blijken, volgens uitgelekte documenten, niet helemaal vrij van smetten te zijn. Minder diplomatiek: ze zijn corrupt.

Vandaar dat de paus een commissie van drie wijze mannen heeft aangesteld die deze gevallen gaat onderzoeken. Nee, ze gaan niet onderzoeken hoe corrupt de bank of de aanbestedingsprocedures zijn, maar hoe die documenten zijn uitgelekt. De paus is kennelijk niet geinteresseerd in het bestrijden van corruptie, zoals hij ook niet geinteresseerd is in de bestrijding van sexueel misbruik in de kerk. Hij wil alleen weten wie de vuile was heeft buitengehangen, zodat dergelijke lekken in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Verder heeft de paus de afgelopen week de grootste organisatie van nonnen in Amerika flink op de vingers getikt en onder curatele gesteld. De Congregatie voor de geloofsleer, vond dat de nonnen zich teveel bezig hielden met het helpen van de armen en te weinig met het protesteren tegen abortus en homohuwelijk.

Desalniettemin heeft de paus vandaag wel de internationale gemeenschap opgeroepen om sextourisme, en met name de sexuele uitbuiting van kinderen een halt toe te roepen om dat met name de armen en de kinderen daar het slachtoffer van zijn.

Er is slechts een conclusie mogelijk: de paus is de schijnheilige leider van een moreel failliete organisatie.

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Godsdienst en ander bijgeloof and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s