Kabinetscrisis – de voordelen op een rijtje

Het heeft even geduurd, maar het (gedoog)kabinet van PVV, VVD en CDA is eindelijk gevallen. En als ik de internetberichten mag geloven dan is bijna iedereen daar net zo blij mee als ik. Dat doet me natuurlijk enorm deugd, dat andere mensen ook inzien dat dit kabinet echt heel erg slecht was.

Grootste winst is natuurlijk dat we Wilders kwijt zijn. Nu hoeven er geen wetten meer bedacht te worden die alle gezichtsbedekkende kleding behalve burkas toestaan, en hoeven we niet meer om de haverklap te lezen wat andere politici vinden van het zoveelste ballonnetje dat door Wilders met aarsadem gevuld en opgelaten werd.

We kunnen ook weer een beetje werken aan het internationale aanzien van Nederland. We kunnen weer gewoon afstand nemen van ‘Polenmeldpunten’ en Wilders verbaal flink de oren wassen als hij weer eens wat onbehoorlijks zegt over buitenlanders met een ander bijgeloof dan het zijne.

Maar vlak ook het aankomende vertrek van Verhagen niet uit. De verpersoonlijking van de konkelende machtspoliticus heeft gelukkig laten weten niet beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Nog een paar maanden en dan zijn we van die man af. De politiek zal er een stuk minder oneerlijk van worden.

Verder is nu de macht van die engerds van de SGP ook weer flink afgenomen. En dat zit ze niet lekker. Staaij, die een paar weken geleden nog parmantig liet weten dat de SGP het kabinet wellicht kon steunen, maar ‘dat daar natuurlijk wel wat tegenover moet staan’ is erg ongelukkig met de val van het kabinet. Zo kan hij nooit de koopzondagen, de abortus- en de euthanasiewetgeving opnieuw ter discussie stellen.

En al die lelijke plannetjes van de VVD om de belastingen zo veel mogelijk te nivelleren zijn in ieder geval tijdelijk van tafel. Voorlopig geen 9 euro eigen bijdrage voor medicijnen, geen ouderbijdrage voor schoolboeken en geen verhoging van de BTW-tarieven die dan later worden ‘teruggegeven als inkomensbelastingverlaging’. Maar dan wel vooral van de hogere schijven…

En dat allemaal in ruil voor een eventueel verlies van de ‘Triple A status’ Een koopje als je het mij vraagt.

 

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Politiek en politici and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Kabinetscrisis – de voordelen op een rijtje

  1. Marjelle says:

    We zijn het idd eens, alleen die Triple A-status verliezen heeft ook negatieve gevolgen, dus liever niet. Ik weet er te weinig van om er veel over te kunnen zeggen en zelfs economen zijn het onderling vaak oneens. πŸ˜‰ of 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s