Beestjes in mijn tuin (en op mijn veranda)

De afgelopen maanden heb ik weer heel wat fotos gemaakt van beestjes in mijn tuin en op mijn veranda. Sommige fotos zijn gemaakt met mijn nieuwe speeltje (een 100-400 mm zoomlens, uit de L-serie van Canon) en anderen, zoals de bidsprinkhaan hieronder met een compact camera.

Op onze veranda werkt de camouflage natuurlijk averechts. Want dode bladeren worden onmiddelijk van de veranda verwijderd. We mogen dan een Eco-lodge hebben, de meeste gasten houden de natuur toch liever op veilige afstand 🙂

De onderstaande foto van een paartje dikbekorganisten (Laniirostris crassirostris) dat zich tegoed doet aan de vruchten van een cecropia in onze voortuin, is gemaakt met de tele-lens.

Dikbekorganist

De Panamezen noemen ze Bim-bims, naar het geluid dat ze maken. Ze zijn hier heel populair als kooivogeltjes. Vooral omdat de mannetjes (boven rechts op de foto) best mooi en makkelijk te houden zijn.

Verder hebben de huiswinterkoninkjes (Troglodytes aedon) weer succesvol gebroed. Op de foto hierboven een van de vijf vliegvlugge kuikens. Nou ja vliegvlug, het is meer rennen dan vliegen wattie doet. Het is overigens wel een heel leuk gezicht zo’n jong gezinnetje dat door de tuin struint op zoek naar vette rupsen en spinnen. En ze kunnen knap luid zingen voor zo’n klein vogeltje.

 

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Nieuws uit Panama and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Beestjes in mijn tuin (en op mijn veranda)

 1. Glaswerk says:

  Leuk – en prijzig – speeltje MO.

  En mooie beestjes in mijn tuin foto’s.

  • @ Glaswerk: Duur ja, maar daar heb je dan wel jaren plezier van (hoop ik). En dank voor je compliment.

   @ Het Triumvieraat: Zolang hij/zij zich maar tussen de dorre bladeren ophoudt….

 2. Die sprinkhaan is geweldig, wat een camouflage!

 3. Stephanie says:

  super lief vogeltje, Overigens, als je in een bosrijke omgeving woont, kun je te maken krijgen met boktor! Zeer vervelend. Mocht het zover komen dan is dit de oplossing: boktor gassen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s