Meneer Opinie voorspelt de toekomst

Ja ik weet het, het is wat aan de late kant, maar 2012 is een heel speciaal jaar, volgens de Mayas dan, dus ik heb extra lang en hard nagedacht over mijn voorspellingen.

1) De aarde vergaat niet in 2012. Waarom er zoveel waarde wordt gehecht aan de voorspelling van de Mayas is mij overigens een raadsel. Een beschaving die nog niet eens had uitgevonden hoe je ijzer kon maken en ook niet doorhad dat het wiel gerust handig is om dingen te vervoeren, kan volgens mij ook niet betrouwbaar de toekomst voorspellen.

2) Er komen presidentsverkiezingen in de VS. En die worden gewonnen door de kandidaat die de meeste kiesmannen achter zich krijgt.

3) Alle natuurlijke verschijnselen die ook maar iets afwijken van het gemiddelde zullen ook dit jaar weer geweten worden aan de klimaatsverandering. Ook als er geen enkel oorzakelijk verband is. Het klimaat verandert, daar twijfel ik niet meer aan, maar dat wil niet zeggen dat je daarmee dan ook alles wat anders is kunt verklaren.

4) Ajax wordt geen kampioen. En de fans kunnen alleen maar hopen dat ook in Amsterdam het inzicht doorbreekt dat de manier waarop Cruijff zijn zin doordrijft de kans op een kampioenschap niet vergroot.

5) Wilders blijft de publiciteit monopoliseren met idiote wetsvoorstellen, onbehoorlijke aanvallen op andere politici en van elk gevoel van humor gespeende grappen. Maar hij krijgt ook dit jaar geen wetsvoorstel door de kamer, terwijl Rutte en Verhagen lekker doen waar ze zin in hebben. In de toekomst zal Wilders’ rol in deze regeerperiode worden gekarakteriseerd als ‘bliksemafleider’.

6) De Noordelijke Witte Neushoorn is al uitgestorven in het wild en dat wordt dit jaar officieel erkend. Er zijn nog 10 exemplaren in leven in gevangenschap, die de afgelopen 10 jaar geen enkel kalf geproduceerd hebben, dus over 50 jaar is het beest zeer waarschijnlijk helemaal uitgestorven.

7) De crisis suddert door, mede omdat de hypotheekaftrek overeind blijft staan. In 1930 – 1936 weigerde de Nederlandse regering de gouden (kern) standaard op te geven, met als gevolg dat de depresssie dieper was en langer aanhield dan noodzakelijk. Hetzelfde gebeurt nu doordat de hypotheekrenteaftrek, die de staat ruim 10 miljard per jaar kost, niet ter discussie wordt gesteld. De foute veronderstelling dat de hypotheekrenteaftrek de modale burger helpt, verergert de crisis in heel Nederland.

8) Mensen worden nog dikker. Maar ook dit jaar neemt de overheid geen maatregelen om daar wat aan te doen.

9) Ongeveer 90% van de mensen die op 1 januari stopten met roken, steken voor 1 februari weer een sigaret op. En iets vergelijkbaars geldt voor mensen die per 1 januari op dieet gingen: voor 1 maart is 90% weer terug op het oude gewicht

10) Op 31 december 2012 zal blijken dat alleen mijn toekomstvoorspelling correct was. Van de voorspellingen van paragnosten, helderwetenden, heldervoelenden, helderzienden en andere dwazen zal blijken dat er geen barst van klopte.

11) Dit zal de paragnosten, helderwetenden, helderzienden en andere dwazen er echter geen moment van weerhouden om ook voorspellingen op te stellen voor 2013. En ook die zullen weer grif gelezen en verkocht worden. A fool and his money are easily parted.

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Meneer Opinie voorspelt de toekomst

  1. Marleen says:

    Als heldervoelende voorspel ik dat in 2012 de crisis hoog oploopt, waardoor iedereen genoodzaakt zal zijn meer op de centen te letten. Dit resulteert in minder afval, vervuiling, een lagere CO2 uitstoot, een beter klimaat, en in minder dikke mensen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s