De Nederlandse muis en de Noordkoreaanse rat

Rutte heeft nog maar net gezegd dat zijn coalitie moet stoppen met het roepen van stoere dingen en Uri Rosenthal lapt het al weer aan zijn laars. Kim Jong-il was een dictator van het ergste soort, was het commentaar van Uri bij de dood van Kim. En hij maakt zich vooral zorgen over de machtswisseling. Geen woord van medeleven met de familie of zo. Als dat geen stoere taal is.

De stoere taal die Uri en veel andere muizen komt wat laf en bot over, zo na het overlijden van de man. Als  je vindt dat Kim zo’n schurk is, zeg hem dat dan in zijn gezicht, boycot zijn regime, isoleer hem in de VN , lanceer de ene motie na de andere in de veiligheidsraad en neem zonder morren politieke vluchtelingen op. En als hij dan dood gaat, hou je gewoon je mond. De dictator was ook een mens met familie en vrienden. Ik ben blij als een dictator zijn macht verliest,  maar ik kan niet blij zijn over de dood van een mens. En als een politicus dat wel is, dan gaat hij dat niet rondbazuinen. Tenzij hij lid is van de PVV natuurlijk.

Na Kim’s dood een potje gaan staan schelden, wetende dat hij wordt opgevolgd door zijn zoon lijkt me niet alleen laf, maar ook contra-productief. Je kunt op je vingers natellen dat je na zo’n uitspraak niet hoeft te rekenen op enige verandering in of toenadering door Noord Korea. En dan hou je nog genoeg vingers over om na te kunnen tellen dat ook de Chinezen niet welwillender tegenover discussies over een mensenrechten en democratie zullen staan. Zo is het natuurlijk makkelijk voorspellen dat je geen veranderingen voorziet. Zo’n statische situatie is natuurlijk wel lekker overzichelijk voor een minister met een klein denkraam.

En als die Kim nou werkelijk zo verschrikkelijk was, waarom heeft Uri er dan niet op gestaan dat de NAVO na het succesvol afronden van de bevrijding van Libie spoorslags afreisde naar Noord Korea om daar ook even representatieve orde op democratische zaken te stellen? Ferme woorden, dan ook ferme daden. Of zou de militaire macht van Noord Korea en haar bondgenoot China het bij Uri wat dunnetjes door de broek laten lopen?

Gelukkig kunnen we wel rustig gaan slapen want, zo zegt Uri,  Nederland en de EU (uiteraard in die volgorde) houden de boel scherp in de gaten. De brul lijkt op die van Churchill, maar de inhoud is van Chamberlain.

About Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken
This entry was posted in Politiek en politici and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De Nederlandse muis en de Noordkoreaanse rat

  1. Rosenthal was ook zo lekker doortastend toen er een Iraanse journaliste die al jarenlang in Nederland woonde in Teheran werd opgepakt wegens vermeende spionage, Ze werd eerst gemarteld en daarna opgehangen (wegens een zogenaamd drugs delict). Rosenthal stak in de periode voor haar executie geen poot uit.Wat een regelrechte ramp die man.

  2. Glaswerk says:

    MO, ik kan me eigenlijk geen enkele politicus van de huidige coalitie voor de geest halen waar nog een zinnig woord uitkomt. Het is brallen om des kiezers gunst.

    Het is tijd om met tanks en shovels die berg laffe, valse lucht uit Den Haag weg te vegen voor het vestigen van een verlichte dictatuur. Ik ben uiteraard beschikbaar. En hierboven zie ik al twee uitstekende buitenlandse ambassadeurs voor het nieuwe regime staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s